אמהות כל העולם – התאחדו!
לא סוד הוא שמשווקים רבים מכוונים באחרונה יותר ויותר מאמצים לעברן של האימהות ומנצלים את כוחן הוויראלי של הרשתות החברתיות כדי לתקשר איתן ועם ארנקיהן. הם כולם ישמחו לדעת כי מרבית האמהות מוכנות לקבל בסלחנות רבה מאמצי שיווק ואפילו מודעות. סקר טרי טרי שערכה חברת Lucid המתמחה בקהל האמהי, מגלה כי לפחות שני שליש מהאמהות המשוטטות בפייסבוק – אחד המקומות היותר פוריים לפיתוח קשרים עם אמהות לטובת תגבור המכירות – אמרו שהמודעות לא ממש מפריעות להן. זאת ועוד – שלושה רבעים מהמשתתפות במחקר העידו כי הן אוהדות (Fans) של לפחות חברה מסחרים אחת – בפייסבוק (16 אחוז מהאמהות ציינו כי הן עוקבות לפחות אחר 10 עמודי חברות/מותגים).
העלאת אחוז המכירות - פרסום ברשתות חברתיות!
האמהות בסקר גם היו מאוד ברורות באשר למה הן רוצות מהמשווקים שרוצים למשוך את תשומת הלב שלהן בפייסבוק: מבצעי קידום מכירות 'שווים', כלומר הצעות בלעדיות לאוהדות ומסרים ישירים ולא מתחכמים. מסקנות נוספות מהסקר: האמהות (לפחות בארה"ב) מתחילות להיות מודעות לכוחן העולה בזירה המקוונת. הן רוצות שהמשווקים יכבדו את הגבולות הלא כתובים ולא יעמיסו עליהן יותר מדי מידע, שהן מעריכות ביותר קופונים להנחה וכי אין להן בעיה לומר לחברות מה מציק להן ומה לא.
מהסקר עולה גם, שהחברות האהודות ביותר על אמהות הפייסבוק היו אלה שסייעו להן ב'תחזוקה' השוטפת של המשפחה, כלומר, כאלה שנתנו טיפים בהורות, שהציעו מוצרי ילדים במחירים טובים, שסיפקו בידור למשפחה וכאלה שהציעו תפריטי ילדים במסעדות שלהם.