המדריך להפקת המירב מפגישות הזום שלכם
מארק באודן, מומחה שפת הגוף בעל השם העולמי, חולק תובנות על על יצירת קשרים וירטואליים ונותן טיפים איך בונים נוכחות וירטואלית בשיחות זום. לקרוא ולהפנים
עם התחזקות כוח העבודה ההיברידי והצורך בשיתוף פעולה חובק עולם, אינטראקציות וירטואליות הן כאן כדי להישאר. העבודה, כפי שהתרגלנו אליה בשנה החולפת, תמשיך להתנהל (היברידית, אלא מה) מכל מקום: מהבית, מהמשרד, משדות התעופה ובתי הקפה. וכן. כדי לשמור על קשר אמיתי וארוך טווח עם עמיתים ולקוחות, ללא קשר למיקומכם, עליכם לשלוט באומנות החיבור הדיגיטלי.
בסמינר מקוון שהתרחש במסגרת אירועי "Building Forward", הציג את מארק באודן, מומחה שפת הגוף והתקשורת הווירטואלית שוחח הגורו העולמי על "בניית נוכחות וחיבור באמצעות זום". מעורר השראה, נמרץ, מרתק ומשעשע, באודן הוביל גם הפעם שיחה שמטרתה הייתה לא רק לחנך, אלא גם לעזור לאנשים וארגונים לצמוח בכל הענפים והמגזרים.
להלן שבעת הטיפים והטריקים של באודן כיצד לבלוט, לזכות באמון ולבנות אמינות בפגישות הווידאו הבאות שלכם.
-
צרו תוכן קצר ולעניין
תפיסת תשומת הלב של הקהל יכולה להיות הרבה יותר קשה וירטואלית לעומת זו הפיזית. למשתתפי הפגישה יש עולם של הסחות דעת ממש בקצות אצבעותיהם, כך ששמירה על תשומת הלב שלהם יכולה להיות קשה אפילו למנחה הוותיק ביותר.
כפי שהסביר באודן, "אחרי 15 עד 20 דקות, המעורבות צונחת. זה לא בגלל שהם (הקהל שלכם) משועמם או לא אוהב אותך, זה בגלל שהמוח שלהם תמיד מחפש משהו חדש. ואם לא תתנו להם את ה׳משהו׳ המבדל הזה, את המרקם הזה לפגישה, למצגת או לשיחה שאתם מנהלים, הם ילכו לחפש אותו במקום אחר. "
מסקנה: עליכם ליצור רגעים קצרים, מה שבאודן מכנה ׳פיסות תוכן׳ שיחזיקו את עניין הקהל שלכם.
-
עודדו השתתפות פעילה
זה דבר אחד לגרום לאנשים להשתתף בכנס הווידאו שלך – לגרום להם להישאר מעורבים ונוכחים זה אתגר אחר לגמרי. צרו סביבה מסבירת פנים והעשירו את התוכן שלכם תוך שימוש בעזרים חזותיים והזדמנויות מעורבות מתמשכות. כך תוכלו לנער אנשים מהפסיביות ולעורר אותם להפוך למשתתפים פעילים בפגישה. כפי שאומר באודן, "המוח פשוט זקוק לשינוי משמעותי" כדי לרצות לקחת חלק בחוויה מתמשכת.
-
שמרו על קצב של שיחה אמיתית
"קול חדש, גישה חדשה, פנים ורקע חדשים – ולו רק לרגעים אחדים – עוזרים לגרום למשהו חדש ושונה לקרות."
פגישות דיגיטליות חסרות לעיתים את המרכיב החברתי שמגיע עם אינטראקציה פנים אל פנים. על ידי הפיכת המצגת לדומה יותר לשיחה, תוכלו להחזיר את האלמנט החברתי לפגישות מבלי לאבד את הנוחות שבמסגרת וירטואלית. נסו למצוא פרטנרים איתם תוכלו לקיים אינטראקציה במהלך הפגישה, תוך פתיחת דיאלוג שעוזר לחוויה להרגיש בלתי פורמלית ונינוחה.
אם לא מצאתם פרטנרים מתאימים, אומר באודן, "שנו מעט את הטון, התייחסו למשהו פיזי שתוכלו להדגיש בסביבתכם", כדי ליצור תחושה של דיאלוג או קטע חדש ומרענן בשיחה.
-
יצירת חיבור באמצעות קשר עין
קשר עין חיוני לכל קשר, בין אם הוא נוצר פיזית, או וירטואלית.
"אם אני יוצר קשר עין חזק ומתקרב אליכם, ואתם נמצאים במקום בטוח כמו הבית שלכם, המוח שלכם מייצר חומר כימי בשם דופמין. זו הנוירוכימיה של ציפייה חיובית המביאה לאופטימיות," מסביר באודן. כדי להקל על יצירת התחושה הזו, הוא ממליץ להעלות את המצלמה לגובה העיניים, להישען קדימה ולהביא את המחוות שלכם לתוך הפריים.
במהלך שלב השאלות והתשובות בדיון, חבר קהל שאל את באודן שאלה חשובה – איך אתה שומר על קשר עין אם אתה רושם או מקריא הערות? עצתו: לפתוח שני מסכים נפרדים על שולחן העבודה שלך, להציב אותם זה לצד זה כך שעיניך יישארו בכיוון כללי אחד.
-
תנו לרקע שלכם להתאים למי שאתם
רבים מאיתנו ימשיכו לעבוד מהבית לפחות חלק מהזמן לאחר המגיפה – התייחסו לזה כאל הזדמנות לבנות קשרים על בסיס תחומי עניין דומים, גם אם במובן הווירטואלי. "העיקרון הוא לתת להם לראות יותר: תמונות משפחה, אייקונים, אלמנטים שעוזרים להם להבין מה אתה מעריך וחושב שחשוב", אומר באודן.
בין אם אתם משתמשים ברקע וירטואלי או ברקע אמיתי, התאימו את הסביבה שלכם כך שתשקף את התשוקות ותחומי העניין שלכם, עם תמונות אישיות, או חפצים מועדפים. לדוגמא, באודן הציב תמונה של ילדיו בקדמת הפריים שלו כדי להראות לקהל שלו מעט על חייו האישיים.
בעזרת הוויזואליות הזו, אתם מאפשרים למשתתפים לראות קצת יותר את מי שאתם גם ללא מילים.
-
דאגו לאודיו ברור ואמין
אינכם זקוקים לתאורה מקצועית, או מצלמות כדי להפוך את הפגישה למרתקת, אך אתם כן צריכים שמע איכותי. עם צליל לא ברור, הפגישה הופכת מיד ללא מעניינת עבור הקהל. "אנשים יבדקו מיד אם הצליל גרוע."
מיקרופון למחשב נייד לא תמיד מספק ואמין, אז בדקו עד כמה אתם יכולים להישמע בצורה טובה – ואם הסאונד שלכם חסר, הצטיידו במיקרופון ואוזנייה חיצונית, כמו גם בחיבור אינטרנט יציב כדי להגן על איכות הצליל. בנוסף, זה רעיון נהדר לבדוק את המיקרופון שלכם לפני שאתם קופצים לשיחה.
כדי לתמוך באודיו שלכם, כדאי לשקול להוסיף תנועות ידיים רלוונטיות. כפי שהמחיש באודן, "אני מוסיף לצליל את מה שאנחנו מכנים מחוות שרביט – המחוות המוליכות את התחושה של מה שאני אומר במקצב הדיבור שלי."
-
למדו להרגיש בנוח עם שתיקה
זה יכול להיות קשה לדעת מתי לדבר בפגישה וירטואלית, כיוון שחסרים לנו רמזים עדינים רבים שקיימים באינטראקציות פנים אל פנים. זה אומר שאנחנו צריכים להרגיש בנוח עם שתיקה. בשתיקה, אתם יוצרים מרחב בטוח לאחרים לספק הערות או שאלות, ומעודדים דיאלוג ער יותר באופן כללי.
"אל תפחדו מהשתיקה. לוקח לאנשים זמן לחשוב ולחזור עם תשובה.” באודן מזכיר לקהל. על ידי כך שתקדישו את הזמן לתת לקהל שלכם להגיב, "אתם יכולים לגלות מה באמת קורה עם אנשים ברחבי העולם בזמן אמת – זה נס מודרני."
פגישה מקוונת אינה מגבלה, אלא הזדמנות. על ידי הבאת הטקטיקות הפשוטות של באודן לשיחה הבאה שלכם, תוכלו ליצור סביבה המעודדת תקשורת ושיתוף פעולה פתוחים. באמצעות גישה מרתקת זו, תוכלו למקסם את הפוטנציאל של הפגישות שלכם לטובת בניית קשרים אמיתיים, לא משנה היכן אתם נמצאים.
אם ברצונכם ללמוד עוד כיצד תוכל לבנות נוכחות בפגישות וירטואליות, עיינו בחוברת העבודה של באודן, 7 טקטיקות לבניית נוכחות וחיבור בזום.