מתלבשים על הטכנולוגיה
בתחום הארגוני, התפעולי, התעשייתי, טמונה הזדמנות חריגה להשגת רווח כספי מהטרנד הצומח של הטכנולוגיה הלבישה. למרות שהזרם המרכזי עדיין יושב על הגדר ומחכה לאחרים שיאמצו את היישומים החדשים, הרי שטכנולוגיות לבישות, דוגמת משקפי מציאות נעזרת חכמים, מתחילות לצוץ פה ושם בקרב עובדי ה׳קו הראשון׳, טכנאים ואנשי שטח ובלא מעט תעשיות מכובדות. מאמר אורח מאת: ניב יוסיפון, סמנכ״ל ״מפעיל״
הפרודוקטיביות של עובדים יורדת ברחבי העולם כולו. הגידול השנתי בתפוקה עבור עובד צנחה מ-2.9 אחוז ל- 2 אחוזים בעשור האחרון. לא רק שנרשמת ירידה בחיבור שבין עובדים למקומות עבודתם, אלא יש גם צניחה בקצב הגידול הכלכלי. המסקנה: מנהלים רבים, כמו גם בעלי מפעלים ומוקדי תעשייה חייבים לבצע הערכה מחדש, לשנות ולהיות מאוד פתוחים לחידושים. בה בעת, אסור להם לשכוח את העובדים שבאמצע. צוותי עבודה שמרגישים יותר מחוברים למקומות עבודתם העידו כי הם פרודוקטיביים יותר בכ-21 אחוז מאלה שפחות מחוברים. ככל שהעולם הופך לדיגיטלי יותר, כך גם רכיב חשוב ביותר למחוברות למקום העבודה, לתפוקה ואפילו לרכישת טאלנטים לארגון ומניעת עזיבת עובדים, הוא הטכנולוגיה. על פי מייקרוסופט, רוב (93 אחוז) מהמילניאלס הצהירו כי אחד השיקולים היותר חשובים שלהם בבחירת מקום עבודה חדש הוא עד כמה החברה מחזיקה בטכנולוגיות חדשניות, שירותים ופתרונות.
חידושים וחדשות בטכנולוגיה ארגונית הם מצב WIN-WIN עבור חברות, כשהם מתגברים יעילות עסקית, יחד עם היתרונות של הרגשת המחוברות לארגון הגבוהה יותר, הגמישות הרבה יותר והעבודה הפרודוקטיבית יותר. דוגמה אחת לתופעה ניתן לראות באימוץ של טכנולוגיית המחשוב הלביש, תחום שעל פי ההערכות, יגיע להיקפים של 54 מיליארד דולר עד שנת 2023.
כיום, כשאנו חושבים על טכנולוגיה לבישה, אנו לא חושבים בהכרח על שימוש צרכניים. נהפוך הוא. בתחום הארגוני, התפעולי, התעשייתי, טמונה הזדמנות חריגה להשגת רווח כספי מהטרנד הצומח. למרות שהזרם המרכזי עדיין יושב על הגדר ומחכה לאחרים שיאמצו את היישומים החדשים, הרי שטכנולוגיות לבישות, דוגמת משקפי מציאות רבודה חכמים, מתחילות לצוץ פה ושם בקרב עובדי ה׳קו הראשון׳, טכנאים ואנשי שטח בלא מעט תעשיות מכובדות, ממחסני ענק, דרך פסי ייצור, ועד לתחומי האוטומוטיב, בריאות, תעופה וחלל. ההערכות? צפוי תגבור משמעותי לפרודוקטיביות במקומות העבודה הללו…
מציאות נעזרת ומתוגברת
כשמדברים על AR (Assisted reality – מציאות נעזרת) מדברים על הוספת רבדים של מידע ונתונים היישר לשדה הראייה של המשתמש, בדרך כלל, ללא הצורך בהפעלת ידיים. אין כאן שינוי של מה רואים למעשה, אלא, הוספה על מה שרואים בפועל. שכבת המידע הנוספת הזו יכולה להיות טקסטים, סרטונים וסקיצות, שיכולים בהחלט לסייע לשורה ארכה של עובדים בלא מעט תעשיות, שם הם נהנים מסיוע צמוד ושוטף לפעילות היומיומית שלהם.
כך לדוגמה, בתחום הייצור, בהחלט מקובל שיש כל הזמן שינויים על פסי הייצור, לעתים בגלל וריאציות שונות של אותו מוצר, או לעתים מוצרים שונים שרצים על אותו הפס. בנקודה זו, חשוב לכל העובדים על אותו פס ייצור, לדעת איזה מוצר נמצא ברגע נתון עליו ומהן ההנחיות להרכבה או לייצור. התאמות מהסוג הזה מועדות לפורענות של טעויות אנוש, דורשת משאבים ומאיטה את קצב העבודה של האנשים על הפס. משקפי מציאות נעזרת מבטיחים שהעובדים מציאים פתרון קל יותר, פשוט יותר וכזה שלא מצריך שימוש בידיים. הצוותים שעובדים במפעל על פס הייצור יכולים, תוך שימוש במצלמה הייעודית שבמשקפיים, כדי לזהות במדוייק את המוצרים ולהגיב אליהם בהתאם. עובדים הנמצאים במחסני ענק יכולים מעתה לזהות במדוייק מוצרים ולשגרם לאן שצריך, או לאחסנם במקומם. ולא רק זאת. הם יכולים גם לקבל עדכונים שוטפים ואו אפילו לבדוק עם הממונים הנמצאים במרחק גדול מהם, מה הם רואים ואו חווים בזמן אמת.
דוגמה נוספת לכיצד מציאות נעזרת יכולה לתמרץ הפקה על פסי ייצור, לשפר זרימת עבודה ולהביא תועלת לכלל הארגון, טמונה בהדרכה המתבצעת תוך כדי עבודה. מחקר חדש מגלה כי לאחר מסלול הדרכה אחד בלבד, פרודוקטיביות של עובדים עולה משמעותית (אם כי חוזר לסורו אחרי 3 חודשים). על ידי שימוש בטכנולוגיה לבישה, עובדים יכולים להנות מהדרכה מתמשכת, כל הזמן ותוך כדי העבודה. כך, ניתן ללמד בזמן אמת טכנאים – ובתנאי שטח – באמצעות תמיכת וידאו והנחיות קוליות. באמצעות שימוש של פתרון זרימת עבודה דיגיטלי, הטכנאים יכולים תוך כדי העבודה להתייחס לרשימת מטרות מסודרת, לסמן מטלות שבוצעו וכל אותו זמן להמשיך לעבוד ללא הפרעה באמצעות שימוש בידיהם. שימוש בפתרון דוגמת Remote Expert יכול לאפשר ליותר ויותר טכנאים בכירים – בין אם הם נמצאים בשטח או לא – לתת סיוע וגיבוי, ייעוץ ומילה חמה, לחבר׳ה הצעירים – עד להשלמת המשימה בהצלחה.
עלייה בתפוקה
בדו״ח חדש, הסוקר את סביבת העבודה העתידית, עולה כי שיעורים והדרכות מתמשכות באמצעותם ניתן לשדרג עובדים קיימים ולדכנם בחידושים ובחדשות, בלי שיצטרכו לשם כך לשבת בכיתה, מעלים את הבטחון של העובדים ובסופו של דבר את התפוקה שלהם. בעולם יצרני, בו זמן שווה לכסף, יש ערך לא פחות קטן גם לאיכות… הדרכה נכונה הניתנת בזמן הנכון מעלה מהר מאוד את יעילות העבודה, לא רק בקו הראשון של העובדים, אלא גם אצל עובדים מרוחקים יותר.
ייתכן שהזרז המשמעותי ביותר שייתן את הרוח הגבית לענף כולו הוא מחשוב ה-Edge. ככל שתחום ה-IoT פורח ורץ קדימה, כך גם מנהלי הטכנולוגיה חייבים להיות מסוגלים להתמודד ביעילות עם כמויות המידע הכמעט אינסופיות שהוא יוצר עימו. מחשוב ה-Edge יכול בהחלט לסייע לארגונים להתגבר על האתגר, בהצלחה, ובתוך כדי כך לאפשר דרכים חדשות ויעילות לאיסוף, ניתוח והפצת מידע – תוף הפקת של בינה עסקית רבת ערך. עיבוד המידע במחשוב ה-Edge מוריד את הלחץ מהטיפול בענן, כך שמשתמשים יכולים להיות יותר בררנים באשר למידע שהם מעבירים ללבת הרשת. גישה מסוג זה אף מקלה על זיהוי התקפות סייבר בשלבים מוקדמים כשניתן להגביל אותן למכשיר ב-Edge. מידע מסוג זה ניתן אף לסרוק ולאבטח באמצעות קידוד לפני משלוח שלו ללבה.
די ברור שככל שיפותחו וייכנסו לשימוש מכשירים ויישומים לבישים, ויאומצו על ידי המשתמשים, כך גם תפקיד מחשוב ה-Edge יהפוך להיות יותר ויותר יקר ערך – תוך שהוא מסייע לארגונים (על פי נתוני חברות המחקר Equinix ו-IDC ) להניע יתרונות אקסטרה משוק של שני טריליון דולר – בחמש השנים הקרובות.
עידוד הצמיחה
ה-dynaEdge של חברת Dynabook, מכשיר Edge נייד מבוסס Windows 10, המורשה עבור שירותי ה-Microsoft Azure IoT, המיועד לספק את הדור הבא של פלטפורמת הענן החכם, כמו גם את פלטפורמת ה-Edge החכמה. השימוש בשירותי ה- Azure Cognitive ולימוד מכונה (Machine Learning), מאפשר לעובדים ב׳שטח׳ לגשת בקלות רבה למקורות המידע המרכזיים של הארגון הנמצאים בענן, כשבדרך זו הופך dynaEdge למערכת האידיאלית בשימוש עבור תחזוקה בשלט רחוק, קווי הפקה שונים ופתרונות תעשייתיים אחרים. השילוב של סקייפ לעסקים אף מאפשר ממשק פתוח ושקוף לתקשורת בין עובדים ומומחים או אנשי מקצוע מרוחקים היכולים לסייע במשימות השוטפות.
פיתוחים טכנולוגיים דוגמת מחשוב Edge מעודדים בהכרח את הצמיחה של תחומי המחשוב הלביש ואת הפוטנציאל שלו בקרב חברות וארגונים. יישומים בתנאי שטח כבר מראים, ובעיקר בתחומי תחזוקה לוגיסטיקה (ובישראל בתחומי הביטחון) את הגמישות ואת יכולת ההסתגלות של המערכות החדשות לסקטורים ורטיקליים. כיום, תשתיות ה-IT פתוחות יותר מתמיד להטמעה של הטכנולוגיות החדשות והיכולת שלהן להציע סביבת עבודה מאובטחת בתחומים רבים, יניעו אותן, השנה ובשנים הקרובות, להטמעה מלאה בארגונים בהם אנו פועלים.